Home Despre noi Fotografii Parteneri Tarife Contact

Newsletter

Primiti ultimele stiri si promotii automat prin email.

Opinii

Parerea pacientilor nostrii conteaza

Detalii

Implantologie

Implant dentar

Implantul dentar presupune o interventie chirurgicala dentara care permite dentistului sa inlocuiasca dintii absenti , cu o structura permanenta asemanatoare dintelui - numit implant dentar. Acesta este un mic surub de titan (material 100% biocompatibil) care reprezinta radacina unui dinte artificial ce urmeaza a inlocui dintele lipsa de pe arcada. Interventia chirurgicala (complet nedureroasa, permitand pacientului sa se intoarca acasa in aceeasi zi) presupune plasarea prin tehnici speciale la nivelul osului maxilar sau mandibular a unui implant dentar.
Terapia ulterioara difera in functie de tipul implantului. In cazul implantului monofazic (cu incarcare imediata) acoperirea cu lucrare protetica definitiva se face pana in 2 saptamani.
Tratamentul cu implante multifazice se intinde pe o perioada mai lunga de timp , pacientul primeste coroanele definitive dupa cateva luni ( 3 luni la mandibula si 6 luni la maxilar), dar rezultatele finale sunt deosebite din punct de vedere estetic si functional.

Beneficiarul este orice pacient (de toate varstele) cu o igiena orala foarte buna ,cu o stare de sanatate buna, fara afectiuni grave decompensate: hepatice, autoimune, renale, metabolice, pulmonare, cardio-vasculare sau sub tratament oncologic, care sa poata suferii o mica interventie chirurgicala.

Procedura nu este dureroasa, ea facandu-se sub anestezie locala. Dupa trecerea anesteziei pacientul poate simti un discomfort local.

Rata de succes inregistrata la pacinetii cu implante este de 97-100%. Ea depinde de o serie de factori: starea de sanatate a pacientului (implantele dentare sunt contraindicate la pacienti cu afectiuni : hepatice, autoimune, renale, metabolice,pulmonare, cardio-vasculare sau sub tratament oncologic), tehnica operatorie, calitatea si cantitatea osului si cel mai important igiena pacientului.
Implantele dentare pot dura toata viata daca sunt ingirijite corect. Este necesar ca pacientul sa vina regulat la control, sa mentina o igiena orala corecta. La nivelul implantelor dentare nu se dezvolta carii, insa cand igiena orala nu este corespunzatoare poate apare periimplantita, afectiune ce poate duce la infectarea tesutului din jurul implantului si ulterior la pierderea lui. Riscul de perimiplantita este crescut la pacientii fumatori si la cei cu igiena orala deficitara. Se considera ca implantele dentare au cea mai mare rata de succes dintre toate tratamentele stomatologice. Pierderea unui implant dentar poate apare pe fondul unei igiene orale incorecte, la fumatori, datorita unei tehnici operatorii incorecte, protezare imediata atunci cand nu este cazul, cantitate si calitate osoasa scazuta.

Avantaje

  • abilitatea de a manca practic orice, de a vorbi si de a rade natural
  • nu se sacrifica integritatea dintilor vecini
    (inlocuirea unui dinte lipsa se face printr-o singura coroana si nu prin 3, ca in cazul puntilor clasice)
  • pacientii cu proteze mobile pot beneficia de lucrari fixe
  • estetic - lucrarile pe implante ofera senzatia de naturalete
  • previn retractia gingiilor si resorbtia osului

Sinus lifting(elevarea sinusului maxilar)

In cazul unei structuri osoase insuficente, printr-o tehnica chirurgicala speciala se face augumentare osoasa si elevarea membranei sinuzale in vederea inserarii unui implant de dimensiuni suficiente in zona respectiva. De obicei sinus lifting-ul este necesar la pacientii care au suferit extractii dentare cu mult timp in urma (in urma acestor extractii sinusul maxilar a coborat pentru a ocupa locul dintilor extrasi).