Home Despre noi Fotografii Parteneri Tarife Contact

Newsletter

Primiti ultimele stiri si promotii automat prin email.

Opinii

Parerea pacientilor nostrii conteaza

Detalii

Stomatologie Pediatrica

Pedodontie

Copilul dumneavoastra are nevoie de asistenta stomatologica de la un medic cu experienta in pedodontie (stomatologia pediatrica).
Dantura copiilor trebuie sa fie urmarita periodic (control de rutina), datorita unor particularitati ale dintilor de lapte la nivelul carora pot survenii anumite afectiuni care provoaca tulburari in dezvoltarea dintilor definitivi. De aceea este deosebit de important sa se acorde aceeasi atentie si tratarii dintilor de lapte, pentru ca de sanatatea lor va depinde dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a arcadelor dentare permanente.

Desi Pedodontia nu are proceduri stomatologice atat de dierite de cele pentru adulti, nu orice medic stomatolog poate practica stomatologia pentru copii, deorece nu este de ajuns sa fie doar un bun practician ci trebuie sa fie inzestrat si cu foarte multa rabdare si capacitate de a relationa cu micutul pacient.

Obisnuirea copilului cu medicul dentist trebuie inceputa cat mai devreme. Pedodontul este pregatit si are metodele necesare pentru a face placuta fiecare vizita la stomatologie.
Ca urmare a dezvoltarii tehnologiei in domeniu, vizita la medicul stomatolog nu mai reprezenta un stres pentru copii si implicit pentru parinti.

Lipsa de cooperare a copiilor in cabinetul de stomatologie se intalneste frecvent, chiar si la copiii cu varste mai mari. De cele mai multe ori parintii sunt cei responsabili pentru atitudinea si educatia copiilor cu privire la vizitele la medicul stomatolog.

La Centrul Medical Dental Estetica copiii vin cu placere stiind ca tot ceea ce inseamna tratament dentar se va efectua fara nici cea mai mica durere , intr-o ambianta placuta, alaturi de un personal cu experienta.

Ce putem face pentru ca dintii copiilor dvs. pentru a nu se mai caria ?

Se foloseste metoda sigilarii dentare, prin care se aplica un lac special de protectie pe suprafata dintilor, aplicare de paste cu fluor, periaje dentare . Astfel copilul va fi scutit de neplaceri atunci cand mananca sau doarme .
Prima vizita la medicul dentist trebuie sa fie pana la varsta de 2 ani si 6 luni (cind se considera ca ar fi perioada finala de eruptie a dintilor).

Se recomanda consultul pedodontic la fiecare 6 luni.


Primii dinti (acoperiti de gingie) se formeaza in timpul sarcinii, motiv pentru care alimentatia mamei trebuie sa fie cat mai corecta.