Home Despre noi Fotografii Parteneri Tarife Contact

Newsletter

Primiti ultimele stiri si promotii automat prin email.

Opinii

Parerea pacientilor nostrii conteaza

Detalii

Terapie Endodontica

Endodontie

Terapia endodontica este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu tratamentul pulpei dentare si canalului radicular, reprezintand baza stomatologiei ( durata de viata a dintelui depinzand in mare masura de corectitudinea acestui tratament).

Pulpa dentara se gaseste in interiorul canalului radicular si este constituita din nervi, vase de sange, vase limfatice. Cand pulpa dentara este inflamata sau infectata, ca urmare a unei carii profunde, sau unei fracturi dentare (conditii favorabile pentru ca bacteriile din saliva sa intre in contact cu pulpa dentara) nu mai exista posibilitatea de vindecare spontana, imbolnavirea acesteia fiind ireversibila.

Tratamentul de canal (tratamentul endodontic) consta in indepartarea pulpei dentare bolnave (a "nervului") din canalele radiculare, urmat apoi de curatarea mecanica si chimica, sterilizarea acestor canale si apoi de sigilarea (obturarea) lor cu materiale speciale pentru preventia si indepartarea infectiilor.
Tramentul de canal este un tratament complex, ce poate implica mai multe etape, atunci cand infectia este avansata (fara un tratament corespunzator are loc extensia procesului infectios, mergand pana la pierderea dintelui).
Extensia infectiei pulpare la tesuturile adiacente poate duce la necesitatea efectuarii unor proceduri aditionale chirurgicale: rezectie apicala, chiuretaj periapical, osteotomie transmaxilara.

Centrul Medical Dental Estetica foloseste tehnici, materiale si aparatura moderna in tratamentul canalelor radiculare: apex locator (cu ajutorul caruia se poate masuara exact lungimea canalului),micromotor endo, sistemul rotativ de largire a canalului Ni-Ti ProTaper, ProFile, asigurand pacientului un un tratament corect, cu un traumatism minim FARA DURERE.