Home Despre noi Fotografii Parteneri Tarife Contact

Newsletter

Primiti ultimele stiri si promotii automat prin email.

Opinii

Parerea pacientilor nostrii conteaza

Detalii

Terapie Restaurativa

Tratamentul cariilor dentare

Caria dentara este o afectiune frecventa a cavitatii bucale ce distruge tesuturile dure ale dintelui, putand aparea la orice varsta. Aparitia ei se datoreaza in principal unei igiene bucale necorespunzatoare care favorizeaza formarea si depunerea placii bacteriene la nivelul dintilor. Initial, caria se observa ca o simpla coloratie maronie a dintelui. Ulterior se formeaza mici cavitati nedureroase la nivelul smaltului ca urmare a actiunii bacteriene. Evolutia fara tratament este spre marirea in dimensiuni a cavitatii si aparitia durerii (inflamatia pulpei dentare - "a nervului"), ulterior afectarea vitalitatii dintelui, ajungand pana la pierderea acestuia (cauza frecventa de pierdere a dintilor in randul persoanelor tinere).

Preventia cariilor dentare se poate face prin:

  • spalarea corecta pe dinti de 2 ori pe zi cu o pasta cu flor
  • folosirea atei interdentare
  • control stomatologic o data la 6 luni - important deoarece in fazele initiale, caria dentara nu poate fi observata decat de catre medicul dentist (cand este observata de pacient leziunile sunt avansate).
Cu cat caria este descoperita intr-un stadiu incipient, cu atat sacrificiul tesutului dentar este mai redus, tratamentul este mai simplu si mai putin costisitor(durata tratamentului fiind redusa).

Terapia restaurativa (tratamentul cariei) urmareste:

  • indepartarea tesuturilor afectate de caria dentara,
  • protectia tesuturilor dentare sanatoase, prin folosirea unor materiale care izoleaza dintele de variatiile de temperatura si mediul bacterian al cavitatii bucale,
  • restaurarea dintelui ("plomba") cu ajutorul unor materiale compozite estetice care asigura in egala masura rezistenta, functionalitate si estetica.
Tratamentul se poate realizeaza sub anestezie locala, pentru a inlatura orice disconfort (FARA DURERE).